• Close ×
  • Inspiratie voor de feestdagen 🧀🍵

    Vorige maand streek de Dilmah School of Tea neer in Amsterdam. Zo’n honderd horeca vakmensen werden een dag lang getrakteerd op kennis en inspiratie. Als voorbeeld voor toepassing van thee, serveerde Dilmah een tien-gangen menu met bij elke gang een andere thee.

    Wil je zelf thee en gerechten met elkaar combineren? Hier zijn enkele tips:

    • –  Smaken kunnen elkaar aanvullen of met elkaar contrasteren; beide kan goed werken.
    • –  Een krachtige zwarte thee combineert goed met stevige smaken; een voorbeeld is Ceylon Supreme met lamsvlees.
    • –  Oolong thee combineert goed met romige gerechten, zoals cheesecake.
    • –  Fruitige thee doet het goed met pittige gerechten; denk aan Earl Grey thee bij kip tandoori.
    • –  Munt past uitstekend bij chocolade; probeer eens Moroccan Mint Groene thee met chocolade brownies.
    • –  Smaken zijn subjectief, dus proef, proef en proef!

     

    Vind hier de thee voor jouw pairing

     


     

    Een mooie afsluiting voor je diner is een combinatie van thee en kaas, zeker als je de thee in een wijnglas schenkt! Door de warme thee komt de smaak van de kaas vrij en maakt hem lichter verteerbaar.

    Kies bijvoorbeeld een Perfect Ceylon Tea

    • –  In de combinatie met Farmhouse Cheddar komt het nootachtige van de kaas goed naar voren en wordt dit verrijkt met romige chocoladetonen; aards en zoutig.
    • –  Van een combinatie met oude Goudse kaas wordt iedereen blij; nootachtig, caramel en zelfs een beetje rokerig.
    • –  Het fruitige van een 1 jaar gerijpte Comté combineert heel goed met het aardse van Perfect Ceylon Tea.

     

    Bestel hier je Perfect Ceylon Tea