• Close ×
 • Global RHTC

  Top-Banner-Global-RHTC

  De Dilmah Real High Tea Challenge is een internationale competitie die het concept High Tea naar een hoger niveau tilt. In 2013 organiseerde Dilmah Nederland de eerste Europese editie; deze werd gewonnen door het team van Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam. Bekijk de video voor een indruk van het evenement.

  De tweede Nederlandse editie van de Real High Tea Challenge is gewonnen door Restaurant Vermeer in Amsterdam. Sommelier Wesley Schipper en Chef de Parti Vilmos Dohnal waren als team verantwoordelijk voor de winnende gerechten. De teams gingen met elkaar de strijd aan in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Restaurant Vermeer wist de jury te overtuigen met een eigentijdse ‘Typically Dutch High Tea’ met veel aandacht voor duurzame en lokale ingrediënten. Zo kwamen de honing, kleine groenten en specerijen uit hun eigen ‘urban garden’ en verwerkte ze onder meer duinbessen in de verassende gerechten.

  Beide teams mogen nu meestrijden in de Global Real High Tea Challenge in Sri Lanka. Volg de strijd via onze Facebook pagina!

  Tea Gastronomy 

  De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van – en een zoektocht naar – de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).

  De competitie richt zich in Nederland op de culinaire professional die graag grenzen verlegt en een uitdaging ziet in het creëren van een unieke High Tea. Dilmah helpt hierbij door het delen van haar kennis van, en ervaring met thee. De World Association  of Chefs (WACS), het Koksgilde Nederland en top-patissier Hidde de Brabander ondersteunen het evenement.