• Close ×
 • Innovation

  dilmah

  Echte thee met traditie en stijl.

  In het begin van de 20e eeuw was thee een exclusieve drank, maar zodra de kleine familiebedrijfjes die kwaliteitsthee populair hadden gemaakt, werden overgenomen, werd thee al snel een commercieel product.

  In 1988 pionierde Dilmah het concept van Single Origin Thee, onvermengde thee afkomstig uit één land. Dilmah ontwikkelde het Single Origin concept door de introductie van de Watte Single Region theeën, afkomstig uit de vier voornaamste theeregio’s van Ceylon (Sri Lanka). In 2006 presenteerde Dilmah de Watte Single Estate theeën, thee van Ceylons vier beste theeplantages, met elk hun karakteristieke smaak.

  Dilmah’s luxe en elegante t-Serie biedt kwaliteitstheeën voor echte fijnproevers in een moderne stijlvolle verpakking.

  Een innovatieve thee beleving in de horeca.

  Dilmah wil gasten in de horeca een unieke thee beleving bieden en streeft ernaar de manier te veranderen waarop de wereld thee ziet.

  Onderscheidende evenementen zoals de Dilmah Real High Tea Challenge en de Dilmah Theesommelier Competitie zijn innovaties in de theeïndustrie met als doel horeca professionals te trainen en te inspireren om hun gasten een compleet nieuwe thee beleving te bieden. De Real High Tea Challenge zet thee als een essentieel voedingsingrediënt op de kaart, waarbij professionele chef-koks hun kookkunsten en creativiteit inzetten in wedstrijdverband door thee als basis te gebruiken voor het presenteren van een complete en unieke high tea. De Dilmah Theesommelier Competitie is een demonstratie van vaardigheid en creativiteit, waarbij cocktails, mocktails en traditionele hete theeën worden gecreëerd op basis van kwalitatief hoogwaardige Ceylonthee.

  In juli 2008 ontwikkelde Dilmah de Chefs & the Tea Maker, waarbij acht succesvolle chef-koks van bekende restaurants in Australië naar Sri Lanka werden gehaald om een verzameling recepten voor gerechten en dranken te creëren gebaseerd op thee. Voortbouwend op het succes van het Australische evenement werd in juli 2010 wereldwijd een Chefs & the Tea Maker programma gestart, dat gevierde chef-koks uit meer dan 12 landen samenbracht.

  In april 2013 is daar de The Mixologist & The Teamaker bij gekomen, in dit programma zijn de tien beste bartenders ter wereld uitgenodigd om naar Sri Lanka te komen en zich te laten inspireren door thee. Hier hebben ze inzicht gekregen in de veelzijdigheid van thee als ingrediënt voor cocktails en mocktails.

  Onze evenementen voeden een groeiende interesse in kwaliteitsthee en een groter respect voor deze gezonde, natuurlijke en luxe drank.

   

  ONTDEK ONS THEE AANBOD