• Close ×
 • Het verhaal achter Dilmah

  dilmah

  Merrill J. Fernando Group

  De wortels van de MJF Group gaan terug tot de jaren vijftig van de vorige eeuw, net nadat Sri Lanka (toen nog Ceylon) onafhankelijk werd van de Britse koloniale heerschappij. Oprichter van de MJF Group, Merrill J. Fernando, heeft zijn leven gewijd aan de productie van thee, het belangrijkste product van de Group. Hij kreeg zijn eerste opleiding in thee in Ceylon, gevolgd door een opleiding tot theeproever  in Mincing Lane, Londen, het toenmalig mekka van de thee. Het koloniale systeem verplichte hem Ceylonthee als grondstof te verkopen en stond hem niet toe er een eindproduct van te maken. Vastbesloten de structuur van de theehandel te veranderen keerde Merrill terug naar Ceylon. Het kostte hem bijna 25 jaar, maar in 1974 richtte hij zijn eigen bedrijf op: MJF Exports Ltd. Dat bedrijf was de eerste in een serie vernieuwende bedrijven die vandaag de dag deel uitmaken van de MJF Group.

  Merrill staat tot aan de dag van vandaag aan het hoofd van de MJF Group, die hij met zijn twee zoons en een toegewijd team van professionals als een familiebedrijf leidt. De Group houdt vast aan Merrills overtuiging en visie om kwaliteit terug te brengen in thee en zijn toewijding aan integriteit, traditie en persoonlijke service. Het merk Dilmah, waarvan de naam is samengesteld uit de namen zijn twee zoons Dilhan en Malik, staat in bijna 100 landen ter wereld bekend om zijn kwaliteit. Dilmah heeft de thee industrie nieuw leven ingeblazen door middel van innovatie, kwaliteit en versheid.

  Geïntegreerde productieketen

  In zijn streven naar perfectie heeft Merrill het meest geïntegreerde theebedrijf ter wereld opgericht. Het bedrijf investeert in theeplantages (die deels in eigen bezit zijn), produceert zelf de thee, en verpakt deze in zelf ontwikkelde verpakkingsmaterialen, dat alles met als enige doel om het beste kopje thee ter wereld te maken. Dilmah heeft Ceylonthee weer op de kaart gezet als de meest kwalitatieve thee ter wereld.

  Onder de activiteiten van de MJF Group vallen

  * Productie en export van voorverpakte Dilmah thee.
  * Produceren en bedrukken van verpakken voor thee en andere bedrijfstakken.
  * Beheren van thee-, kokos-, specerijen- en rubberplantages.
  * Ontwikkeling van onroerend goed en grond.
  * Import en distributie van verpakkingsmachines en -materiaal.
  * Investeringen en management van bedrijfsportfolio’s.
  * Oprichten en managen van grond voor recreatief gebruik (www.teatrails.com).
  * Verbeteren van de levenskwaliteit in de gemeenschap met extra aandacht voor kinderen en ouderen, met name op onze plantages.

  Ethisch ondernemen

  Ook onder de MJF Group vallen de twee stichtingen die Merrill heeft opgericht om de winsten die de groep maakt te verdelen over de inheemse bevolkingen van Sri Lanka. Via zijn MJF Charitable Foundation, een stichting en erkende liefdadigheidsinstelling, laat de oprichter veel van zijn rijkdom terugvloeien naar zijn staf en medewerkers en tevens naar kansarme mensen in Sri Lanka. De belangrijkste doelen van de Foundation zijn het verbeteren van medische- en onderwijsvoorzieningen voor meer dan 30.000 arbeiders en hun families. Daarnaast wordt door middel van meer dan 100 projecten de kansarme bevolking van Sri Lanka perspectief geboden. Via de Dilmah Conservation vloeien de winsten van de MJF Group ook naar de conservatie van natuurgebieden, ecosystemen, land- en zeedieren en de ondersteuning van inheemse gemeenschappen.

   

  ONTDEK ONS THEE AANBOD