• Close ×
 • Waarin verschilt Ceylonthee van andere thee?

  Volgens de overlevering ontstond thee 5000 jaar geleden in China, maar het was Ceylonthee die in de 19e en 20e eeuw beroemd werd als de thee die door bijna ieder groot theemerk werd gebruikt. Ceylonthee wordt geroemd om zijn kwaliteit en zijn diversiteit.

  Om Ceylonthee te beoordelen kijken thee-experts onder meer naar de kleur van het (getrokken) blad en de kleur, kracht, kwaliteit, aroma en smaak van thee. Of een thee de beoordeling ‘hoge kwaliteit’ krijgt, blijft echter afhangen van het oordeel van deskundige en professionele theeproevers.

  Beschouwd als eersteklas theeproducent met een goed gedocumenteerde theehistorie springt Ceylon (Sri Lanka) er onder theeproducerende landen duidelijk uit. De ‘laaggroeiende’ theesoorten, die in Sri Lanka tot 600 meter boven zeeniveau worden verbouwd, staan bekend als krachtige donkere theeën, zeer populair in het Midden-Oosten, het koperachtige geïnfuseerde blad en zijn sterke en roodachtige brouwvocht. De ‘hooggroeiers’, boven 1300 meter hoogte, staan daarentegen bekend om hun heldere en aromatische thee.

   

  ONTDEK ONS CEYLON THEE AANBOD